Kurjenrahkan maisemissa

Ei tullut kevätpäivää mutta tuli kaunis lumisade, kun vietimme toukokuista päivää luonnossa Kassun ja Hanneksen kanssa.

dav

Erityisryhmien ohjaaminen luonnossa – ohjelmarunko

Paikka:  Kurjenrahkan kansallispuisto 8.5.2017
Ryhmä: Kassu ja Hannes Aistitalosta, jotka liikkuvat pyörätuolilla.

Tarkoituksena oli viettää mukava kevätpäivä Kurjenpesän Luontotuvan ympäristössä. Ohjelma oli laadittu ottamalla huomioon Kassun ja Hanneksen toivomukset, joita selvittelimme vieraillessamme Aistitalon avoimien ovien päivässä Liedossa.

Päivän alustava aikataulu

Klo 10:00 Saapuminen Kurjenpesän alueelle

Klo 10:05 Luontotupaan katsomaan isoa kurkea 🙂

Ympäröivän luonnon erityispiirteisiin tutustumista.

Klo 10:20 Lähdetään seitsemän kunnan rajalle, kerätään matkan varrelta luonnon antimia.

Klo 10:40 Ihmetellään, maistellaan ja aistitaan mitä suolla tapahtuu kevään kynnyksellä.

Klo 11:20 Saavumme ystavämme piilopirtin pihamaalle puuhailemaan, jonka jälkeen lisäksi pojilla on todella pehmoiset kädet 🙂

Klo 11:45 Piipahdamme Savojärven rannassa 

Klo 12:00 Grillikatoksille syömään ja grillailemaan 

Kurjenpesän näyttelyssä tutustuttiin suohon eri vuodenaikoina kurjen näkökulmasta. Luontotuvan nimen alkuperä paljastui sisällä missä valtaisat kurjenjalat ja niiden juuressa oleva pesä asettavat tulijan kurjenpojan asemaan. Mietimme kurjen elämää, lentoa Suomesta jopa pohjoiseen Afrikkaan asti. Vauhti ei päätä huimaa, vain kuuttakymppiä lentelevät. Kurki käyttääkin tarjolla olevat nousevat ilmavirtaukset mahdollisimman hyvin hyödykseen. Lentäessään kurki ei räpyttele siipiään ellei ole aivan pakko. Kesäpäivinä ne taittavat matkaa arvokkaasti liitäen, ja kun kohdalle sattuu nouseva ilmavirtaus, jäävät ne siihen kaartelemaan korkeutta keräten.

Kurjenpesältä on esteetön reitti rajakivelle, jonne vaelsimme lumipyryn vain yltyessä. Hannes ottaa mielellään kuvia vaikkakin pyry hiukan hankaloitti kameran kuivana pysymistä. Onneksi oli avaruuslakanat tuomassa suojaa.

dav

Meillä Saunottarilla on ihana ystävä Kuhankuonon alueella, jonka kotipihalle saimme mennä keittelemään yrttiteetä, ratkaisemaan klapipulmia, tunnistamaan luonnon ihmeitä ja hemmottelemaan poikien käsiä.

dav

Käsihemmotteluun kuului: Huolellinen pesu luonnolisella valmistamallamme saippualla. Käsien liotus kukkayrttikylvyssä lämmintä vettä käsille valellen. Huolellisen kuivauksen jälkeen vielä rasvaus mehilöiusvahapohjaisella voiteella, joka ei sisällä mitään synteettisiä aineita. Kädet olivat entistä pehmoisemmat ja valmiit lähtemään nuotiolle syömään.

dav

Mitä nuotiolla tehtiin? No tietenkin syötiin eväitä, paistettiin makkaraa ja tikkupullaa, laulettiin nuotiolauluja ja juteltiin.

dav

Tällaisista aineksista on hyvä päivä tehty ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.